Nadal castiga Australian Open!

06:08 Edit This 0 Comments »

Liderul mondial Rafael Nadal si-a demontrat o data in plus clasa si valoarea trecandu-si in palmares al saselea titlu de Mare Slem, dupa ce l-a invins la Melbourne pe Roger Federer, scor 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2. Nadal a devenit campion al Australian Open, iar Federer a ratat sansa de a egala numarul de 14 victorii in turneele de Mare Slam al lui Pete Sampras.


Pentru ibericul in varsta de 22 de ani este primul succes obtinut la Melbourne si totodata prima victorie a unui spaniol in turneul de la Antipozi.

Nadal a cucerit cel de-al saselea titlu de Mare Slem. Federer a ramas cu 13.


In incercarea de a egala recordul de 14 titluri de Mare Slem detinut de americanul Pete Sampras, elvetianul Roger Federer nu a rezistat in fata lui Nadal, pierzand pentru a cincea oara consecutiv intr-o finala, dupa Monte-Carlo, Hamburg, Roland Garros si Wimbledon.

Nadal si Federer s-au intalnit pentru a saptea oara in finala unui turneu de Grand Slam, Nadal ajungand la a cincea victorie, dupa cele trei reusite de la Roland Garros (2006, 2007, 2008), victoria din 2008 de la Wimbledon si Openul Australiei din acest an. Federer s-a impus la Wimbledon in 2006 si 2007.

0 comentarii: